CO2 inventarisatie en reductie

Doel

Na afloop van deze interactieve, intensieve training zijn de deelnemers bekend met de basiskennis van de norm NEN-EN-ISO14064-1,de CO2 prestatieladder.

Inhoud

Tijdens de training wordt ingegaan op de normartikelen, systeemgrenzen, en aanpak en rekenmethoden voor het bepalen van een CO2 voetafdruk van een bedrijf of instelling. Aan de hand van het handboek CO2 prestatieladder van Prorail en de norm ISO 14064-1 wordt uiteengezet, hoe u vanuit een bedrijfsadministratie aan gegevens komt en deze verwerkt tot een inventarisatie of zogenaamde CO2 voetafdruk. De deelnemer leert deze voetafdruk weer te gebruiken in de milieuaspecteninventarisatie van een milieumanagementsysteem. Uiteindelijk leert de deelnemer de beïnvloedingsmethoden voor de CO2 voetafdruk kennen en daarmee ook de mogelijkheid om het energieverbruik positief en duurzaam te beïnvloeden. Bij de training worden praktische hulpmiddelen ter beschikking gesteld.

Trainingsvormen

  • open inschrijving
  • in-company – maatwerk

Praktische informatie

Aanbevolen vooropleiding:

Het wordt aanbevolen dat de deelnemers opereren op MBO+ niveau en redelijk bekend zijn met managementsystemen. De zelfstudie of E-Learning Basiskennis Kwaliteitsmanagement biedt een goede uitgangspositie.

Deelnemers:

Het maximaal aantal deelnemers is vastgesteld op 12.

Norm:

Tijdens de training is de norm ISO 14064-1 beschikbaar voor de cursisten. Deze worden na de training weer ingenomen, daar EBN Campus niet gerechtigd is om normen te verstrekken. Desgewenst kunt u deze bestellen bij het Nederlands Normalisatie-instituut (www.nen.nl).

Deelnemers ontvangen na afronding een certificaat.

Tijdsduur

1 dag

Investering

De investering van deze training bedraagt per persoon:

€ 485,00

Dit bedrag is exclusief BTW.

Datum / locatie

Datum(s)
Locatie
Status
Aanmelden
05/11/2017

Campus Capelle aan den IJssel
Niet beschikbaar
08/12/2017

Campus Zeist
Niet beschikbaar